Spillerne blomstrer

Noe av det som virkelig preger Sommerspillene, og våre vinterspill, er at spillerne etterhvert blomstrer mer og mer. De erobrer den verbale arenaen, og bruker dialogen mer og mer som et redskap for å forme sterke ideer og handlinger i forhold til konfliktene vi behandler.

Det er fantastisk å være vitne til denne modnings-prosessen, ikke minst med tanke på hvor rask den er hos enkelte, og hvor sterke de blir i sitt uttrykk. For meg blir det stadig mer utfordrende å lede, fordi bidragene fra spillerne og deres respons på mine bidrag, øker i kvalitet fra spill til spill. Jeg må leve opp til kvalitetene spillerne leverer, gjennom å skjerpe innholdet i settingen, og ved å skjerpe kvaliteten på mine verbale overleveringer.

Jeg har holdt på med mange av de samme barna i tre år nå, to år med Sommerspillet, og merker dette som en sterk generell tendens i samspillet vårt. Det er også en klar tendens i det sosiale samspillet, som i stadig større grad preges av en inkluderende og åpenhjertig holdning. Det er mye felles glede, godmodig erting og seriøse samtaler. Det er unger og ungdommer som ikke sjenerer seg for å komme med meldinger, fordi gruppesamspillet tillater og oppfordrer til det; du blir oppfordret til å være synlig, og blir akseptert som den du er.

Dette er det et privilegium å være vitne til.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: