Scenariet

Sted02BMørkemarki

I år skal vi tilbake i tid, til den gang Kavallen var kjent under navnet Mørkemarki. I det ene Sommerspillet skal vi tilbake til den onde tida da demoner hersket i disse landene. I det andre Sommerspillet skal vi tilbake til den mørke tida da hekseringene hersket. Vi snakker om tusener av år der småfolk levde i frykt. Mørkemarki var et vilt sted, der makt var det eneste som gjaldt. Demonisk makt. Trolsk makt. Heksemakt. 

To Sommerspill blir det i år, med ganske forskjellige scenarier.

Sommerspillet 1, 25-28.juni: Demonene

Dette Sommerspillet har tøffe utfordringer fra første scene. Du får utdelt ei rolle som lever under demonenes styre, og som har grunn til å frykte deres blikk. Du bærer på hemmeligheter som demoner kan sniffe seg frem til bare du kommer nær dem. Og demoner liker ikke mennesker med hemmeligheter …

Mennesker med skjulte evner, som lever i skjul, skal røykes ut og drepes. Til å hjelpe seg har demonene andre mennesker, svikefulle sjeler som løper deres ærend for å opptjene seg fordeler, svake og farlige sjeler, som låner demoniske krefter i jakten på sine søstre og brødre …

Her gjelder regelen om at den som er uforsiktig dør. Hvem kan du stole på? Hvem må du passe deg for? Hvordan unnslippe din dødsdom? Demonene slår ned på uønskede elementer med rasende brutalitet. Det finnes ingen nåde i en demon, for den har intet hjerte. Den dreper med blikket aleine, og selv kan den ikke dø.

Og di oppgave, din drøm, er å gjøre opprør mot demonene …

Uka har tre deler:

  • Første del (to dager): er vi i Mørkemarki, med demonene som herskere, med deres undertrykking av alle mennesker, deres grusomheter, deres overveldende makt. Og rollene er skremte flyktninger uten håp.
  • Andre del (to dager): starter med et tidshopp, der rollene blir tøffere (de som har overlevd). Fremdeles er demonene herskere, men rollene er smartere nå, dyktigere, og har en hemmelig base der de kan trene, hvile, og planlegge sitt opprør.
  • Tredje del (en dag): starter med et tidsopp, der rollene blir enda tøffere. Og så spiller vi opprøret. Mennesker mot demoner. En kamp menneskene vinner, eller en kamp der demonene forvandler alt levende til støv og aske …

Sommerspillet 2, 13-17.august: Hekseringene

I dette Sommerspillet skal vi spille tøffe erkehekser, men samtidig skal vi også spille vanlige mennesker, de som lever under heksenes trolske regime. Hver spiller får lage seg ei tøff erkeheks, på mesternivå selvsagt, og blir del av en heksering.

Hekseringen, denne trolske ringen av sjeler, der krafta i hver sjel mangedobles, der hver heks står i krafta med mangedoblet styrke, og der heksene sammen kan gjøre trolske storverk. Formidable er de, erkeheksene som står i ring, formidable og fryktelige!

Og så får hver spiller utlevert ei anna rolle, ferdiglagd, en av de som lever under hekseringenes styre, et helt alminnelig menneske med eget liv og egne drømmer …

Første spillingen hver dag er vi hekser. Andre spillingen er vi alminnelige mennesker. Dette Sommerspillet vil bevege seg i spennet mellom de mektige og de alminnelige.

Uka blir trolsk. Den har to deler:

  • Første del (tre-fire dager) er vi i Mørkemarki, med hekseringene som herskere, med deres interne stridigheter, deres krig med andre folk i verden, og med dere fokus på å øke og utvikle de trolske kreftene.
  • Andre del (en-to dager) handler om undersåttenes opprør mot heksestyret. Det var et slikt opprør som en gang skapte Kavallen, der hekser ble underlagt ei pakt som begrenset deres makt, og folkets fyrster tok over styret av sletter og heier. Om folket lykkes denne gangen gjenstår å se …

Metodisk grep

I dette Sommerspillet bruker vi et metodisk grep som gir helt egne muligheter til spennende spill for hver spiller. Du spiller ei mektig erkeheks, men samtidig spiller du en av heksenes undersåtter. Motsetningene mellom disse vil prege denne uka. Du kan komme til å ta valg med den ene rolla, som kan avgjøre skjebnen til den andre. Det blir noen tøffe, og morsomme, dilemmaer.
Action63B

Velkommen …

  • til ei hel uke i en helt annen verden
  • til å trimme hjernens «fantasi-muskel»
  • til å kjenne hjertet slå raskere
  • til å puste frisk luft i de daglige skogturene
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: